Μπέρδεψε τα λόγια του για άλλη μια φορά ο Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, σχολιάζοντας την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Χερσώνα.

Το σαρδάμ του προέδρου των ΗΠΑ, που κλείνει τα 80 σε λίγες ημέρες και σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει την επανεκλογή του, προέκυψε την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίαζε κατά πόσον είναι εφικτός ένας συμβιβασμός μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας πριν το χειμώνα.

«Νομίζω ότι το γενικό πλαίσιο είναι κατά πόσον αποσύρονται ή όχι από τη Φαλούτζα και… εννοώ την πόλη της Χερσώνας», είπε ο Μπάιντεν αντιλαμβανόμενος ότι μπέρδεψε την πόλη της νότιας Ουκρανίας με εκείνη του Ιράκ, που απέχει κάπου 70 χλμ. από τη Βαγδάτη και όπου έλαβε χώρα το 2004 η αιματηρότερη για τις αμερικανικές δυνάμεις μάχη στη διάρκεια του πολέμου του Ιράκ.

Ο Μπάιντεν συνέχισε εξηγώντας ότι περιμένει από τις δύο εμπόλεμες πλευρές να «γλύψουν τις πληγές τους» στη διάρκεια του χειμώνα και να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε συμβιβασμό. «Αυτό θα συμβεί», είπε ο Μπάιντεν. «Τώρα τι θα κάνουν ή όχι, δεν το γνωρίζω».

Τα σχόλια του Μπάιντεν έγιναν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Χερσώνα.

Πηγή: politisonline.com