Μία ιδιαιτέρως περίεργη είδηση έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την οποία σε παγωτό που παρασκευάζεται σε βιομηχανία της ανατολικής Κίνας εντοπίστηκε στέλεχος κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, την υπόθεση δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της χώρας, προσθέτοντας πως το εργοστάσιο σφραγίστηκε και ότι οι 1.662 εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ, χωρίς ωστόσο να προκύψουν θετικά δείγματα του ιού που βρέθηκε στο παγωτό.

Πάνω από 29.000 συσκευασίες της παρτίδας που ελέγχθηκε δεν είχαν ακόμη πουληθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για τον εντοπισμό των πελατών, στους οποίους πωλήθηκαν 390 από αυτά.

Τα συστατικά περιελάμβαναν σκόνη γάλακτος από τη Νέα Ζηλανδία και σκόνη ορού γάλακτος από την Ουκρανία, δήλωσε η κυβέρνηση.

Το Πεκίνο πάντως επιμένει ότι η ασθένεια, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Γουχάν στα τέλη του 2019, προήλθε από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ότι ο ιός εντοπίστηκε σε εισαγόμενα ψάρια και άλλα τρόφιμα.Πηγή: politisonline.com