Ένας έφηβος σκοτώθηκε και 162 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη.

Ο έφηβος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω του η κάσα ενός παραθύρου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι 24 άλλοι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, αν και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ακόμη 138 έλαβαν φροντίδα για τα τραύματά τους.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια πύρινη σφαίρα να φωτίζει τον νυκτερινό ουρανό.

Τα τζάμια πολλών σπιτιών στην περιοχή έσπασαν, ενώ σε κάποια έχουν σημειωθεί ζημιές στο εσωτερικό τους. Ασθενοφόρα συνεχίζουν να απομακρύνουν τραυματίες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στο σημείο.

Εκρήξεις εξακολουθούσαν να ακούγονται κάποιες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να την σβήσουν.

«Ξύπνησα τη νύκτα, πίστεψα ότι έγινε σεισμός, μετά είδα τη φωτιά. Ο γιος μου τραυματίστηκε στο πόδι», δήλωσε ο Κουτέποφ Μουστάφο, ένας συνταξιούχος 72 ετών που ζει κοντά στο σημείο της έκρηξης και το σπίτι του υπέστη ζημιές.

«Σημειώθηκε έκρηξη και στη συνέχεια πυρκαγιά», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων, η οποία απέδωσε την έκρηξη σε κεραυνό.

«Ιατρικές φροντίδες παρέχονται στους τραυματίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο Telegram, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν «σοβαρά τραυματίες».

Από την πλευρά του στέλεχος του νοσοκομείου της Τασκένδης δήλωσε ότι εκεί διακομίστηκαν «δέκα τραυματίες, εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση».

Πηγή: politisonline.com