Σφοδρή και οργισμένη ήταν η αντίδραση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την χθεσινή ομόφωνη στήριξη των χωρών του Νότου σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και το ηχηρό μήνυμα που απέστειλαν οι MED7, προς την Άγκυρα.

Με αναδημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μιας παλιάς του δήλωσης, από την εποχή μάλιστα που ήταν ακόμα δήμαρχος, απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο αυστηρό μήνυμα της διάσκεψης των ηγετών των χωρών της Μεσογείου, προς την Άγκυρα, αλλά και στις σκληρές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

«Υπάρχει ένα τραπέζι λύκων που ετοιμάζεται. Εσείς οι λύκοι δεν θα καταφέρετε να μας φάτε είμαστε πολύ μεγάλοι», είχε πει τότε απευθυνόμενος στους Κεμαλιστές. Τώρα χρησιμοποίησε αυτή τη φράση για τη Σύνοδο της Κορσικής.

Μακρόν: Μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο - Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει χρόνο μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής να σταματήσει τις προκλήσεις

“Αλαζονικές οι δηλώσεις Μακρόν”

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, η Τουρκία κατήγγειλε ως «αλαζονικές» τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέκρινε τις ενέργειες της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο» τα συμφέροντα της Ευρώπης.

«Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε για μία ακόμη φορά αλαζονικές δηλώσεις, με ένα παλιό αποικιοκρατικό αντανακλαστικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία προστίθεται ότι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους «ενθαρρύνει τις εντάσεις και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη: Συμμαχία Ελλάδας - Γαλλίας με ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία | Ειδησεις | Pagenews.gr

“Όταν ο Μακρόν στηρίζει PKK, Χάφταρ  και την Ελλάδα αποτυγχάνει”

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» Ομέρ Τσελίκ είπε: «Η δήλωσή του παραπέμπει στο αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας. Επέλεξε να αναφερθεί στον πρόεδρο Ερντογάν και όχι συνολικά στην Τουρκία.

Συνηθίζουν αυτοί οι ηγέτες να δείχνουν ψεύτικη συμπάθεια για να εκμεταλλευτούν ανθρώπους. Στην πραγματικότητα στοχεύουν στους πατριώτες ηγέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος απηύθυνε και μία βαριά κατηγορία στο Γάλλο πρόεδρο: «Ο Μακρόν αποτυγχάνει όταν στηρίζει το PKK στη Συρία, τον Χάφταρ στη Λιβύη και την Ελλάδα στη Μεσόγειο. Θα λάβει όμως τις απαντήσεις που του πρέπουν», τόνισε κατάφωρα εξοργισμένος ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: politisonline.com