Τη δέσμευση ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να βγουν ταχύτερα οι συντάξεις, ανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εργασίας κάλεσε όλους τους δικαιούχους να κάνουν, μέχρι το τέλος Μαρτίου, την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα ενώ δήλωσε ότι μέχρι το Σάββατο είχαν κατατεθεί 16 χιλιάδες αιτήσεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε, επίσης, ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη ενώ τόνισε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Άτλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων λέγοντας ότι θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή και το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο.

Τέλος, ο κ Χατζηδάκης δεσμεύθηκε επίσης ότι όπως δούλεψε για Ολυμπιακή, OΣΕ, ΟΤΕ θα εργαστεί και για τον ΕΦΚΑ και δήλωσε ότι τα ΚΕΠ θα ενταχθούν στη διαδικασία για τα έξοδα κηδείας.

Πηγή: politisonline.com