Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Κεφαλονιά εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στα Αννινάτα του Ελειού όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά κατέκαψε από το απόγευμα της Παρασκευής δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια και υπήρξαν δυσκολίες στην αντιμετώπισή της, καθώς εξαπλώθηκε ταχύτατα από διαφορετικά μέτωπα εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι εναέριες ρίψεις σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτα και ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρες, με τα τοπικά μέσα να αναφέρουν ότι υπάρχουν εστίες φωτιάς στην περιοχή του Ελειού, σε Καπανδρίτι, Αγία Ειρήνη και Καμπιτσάτα.

Αρση της εντολής εκκένωσης στο χωριό Καπανδρίτι
Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έδωσε το βράδυ της Παρασκευής εντολή για εκκένωση του Καπανδριτίου, προτρέποντας τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου όμως, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος έγινε άρση αυτής της απόφασης.

Ενισχύσεις από την Αθήνα
Το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν στην Κεφαλονιά ενισχύσεις από την Αθήνα. Με ειδική πτήση της Skyexpress αφίχθησαν στο νησί 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Συνολικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 102 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τη Δυτική Ελλάδα και την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας, 21 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ επί τόπου βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Ιόνιο…

Πηγή: politisonline.com