Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ερντογάν αρχικά συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον κ. Μητσοτάκη είχε διάρκεια μεγαλύτερη από μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες έκαναν κοινές δηλώσεις, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

«Αισθάνομαι ιστορικό χρέος να φέρουμε τα δύο κράτη δίπλα-δίπλα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τον Τούρκο πρόεδρο να επισημαίνει, από την πλευρά του: «Είμαστε αδέλφια, δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί».

Εν συνεχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψαν τη Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Πριν αποχωρήσει ο Τούρκος πρόεδρος, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του με τον ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, και μετέβησαν στην πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα, που βρίσκεται ένα τετράγωνο πιο πέρα από το Μέγαρο Μαξίμου, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’. Εκεί είχε τετ-α-τετ με τον συμπατριώτη του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν.

Στην τουρκική πρεσβεία ο κ. Ερντογάν έμεινε για παραπάνω από μιάμιση ώρα.

Με την αποχώρηση του κ. Ερντογάν κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας έκλεισαν ξανά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα ανά σημεία. Η δυσκολία για τους πολίτες που κινούνται στην Αθήνα αναμένεται ότι θα τελειώσει γύρω στις 18:00.

Πηγή: politisonline.com