Η τουρκική πλευρά συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι σήμερα, να σχολιάζει την τοποθέτηση που είχε κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός λίγες ημέρες νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη Δευτέρα (12/9), είχε ζητήσει από τους Τούρκους «να έρθουν στη χώρα μας με το φως της ημέρας».

Ο Τούρκος αξιωματούχος σήμερα σχολίασε αυτή την τοποθέτηση και μεταξύ άλλων είπε: «Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχραστεί τον εναέριο χώρο μας και τη Γαλάζια πατρίδα μας. Σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες, εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Κάνει επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, προκαλώντας καθημερινά τον θάνατο πολλών βρεφών και των οικογενειών τους. Όταν λέμε “βάλτε μυαλό” και “μην ξεχνάτε τη Σμύρνη” σε μια Ελλάδα που δρα απερίσκεπτα, είμαστε εμείς το κόμμα που ανεβάζει την ένταση;».

Ο Οκτάι στην ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του συμπλήρωσε: «Ο αξιότιμος πρόεδρός μας προειδοποίησε ξεκάθαρα και απερίφραστα. Είπε: “Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, αλλιώς μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε νύχτα, ελάτε μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες… θα χιονίσει στα ελληνικά νησιά. Αυτοί που σέρνουν την Ελλάδα σε αυτές τις περιπέτειες, αυτοί που φαίνονται φιλικοί, εξαφανίζονται αμέσως. Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο».

Πηγή: politisonline.com