Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από τους υποστηρικτές της, η Λιζ Τρας δήλωσε: «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω αυτήν την ευθύνη σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας».

Στην έναρξη της ομιλίας της, η Λιζ Τρας αναφέρθηκε στον προκάτοχό της. «Ο Μπόρις Τζόνσον ολοκλήρωσε το Brexit, την εκστρατεία εμβολιασμού για τον Covid και αντιστάθηκε στη ρωσική επιθετικότητα. Η ιστορία θα τον δει ως έναν πρωθυπουργό με τεράστια σημασία», ανέφερε.

Μιλώντας προς τους πολίτες, σημείωσε ότι θέλει να δει τη Βρετανία να εργάζεται, να χτίζει και να μεγαλώνει. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ενεργειακή κρίση, λέγοντας ότι θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με απαράδεκτους ενεργειακούς λογαριασμούς. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα αναλάβει δράση αυτήν την εβδομάδα για το ζήτημα και για να διασφαλίσει τις ενεργειακές προμήθειες.

Παράλληλα, η Λιζ Τρας αναφέρθηκε και στο NHS, λέγοντας ότι θέλει να βεβαιωθεί ότι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν σε γιατρό.

«Μπορούμε να βγούμε από την καταιγίδα και να γίνουμε η λαμπρή Βρετανία που μπορούμε να γίνουμε» είπε.Πηγή: politisonline.com