Η Ουκρανία έχει περικυκλώσει δυνάμεις της Ρωσίας σ’ ένα προπύργιο που είναι κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα στην ανατολική πόλη Λιμάν, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας στη Λιμάν ανέρχονται συνολικά σε 5.000 ως 5.500 στρατιώτες, όμως ο αριθμός των περικυκλωμένων στρατευμάτων μπορεί να είναι μικρότερος επειδή υπάρχουν θύματα, ενώ μερικοί ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν επίσης να διαφύγουν από την πολιορκία, δήλωσε ο Σέρχιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων.

Νέα αμερικανική βοήθεια

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό πρόεδρος Μπάιντεν για την υπογραφή του νόμου που παραχωρεί συμπληρωματική υποστήριξη 12,35 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία.

«Την προηγούμενη μέρα, το νομοσχέδιο υποστήριξαν και τα δύο σώματα του Αμερικανικού Κογκρέσου. Εκτιμούμε αυτή την ισχυρή πράξη αλληλεγγύης των Αμερικανών», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο νόμος προβλέπει τη χρηματοδότηση αμυντικών προγραμμάτων, καθώς και ισχυρή άμεση δημοσιονομική στήριξη της Ουκρανίας. Αυτή η βοήθεια είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ. Πρέπει να συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε από κοινού στην επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας!».

Συνελήφθη ο γενικός διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ο γενικός διευθυντής του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια συνελήφθη από ρωσική περίπολο, ανακοίνωσε η Energoatom, η κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για το σταθμό.
Ο Ιχόρ Μουράσοφ συνελήφθη ενώ μετέβαινε, από το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, στην πόλη Ενερχοντάρ χθες, Παρασκευή, γύρω στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία. «Υποχρεώθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και, με δεμένα τα μάτια του, οδηγήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: politisonline.com