Μέση Ανατολή και η Τουρκία, που δεν έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις από και προς τη Ρωσία, επωφελήθηκαν από την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας προς αυτές και μέσω αυτών, προσελκύοντας Ρώσους τουρίστες το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ForwardKeys.

Ο προορισμός που ήταν πιο επιτυχημένος στην προσέλκυση εύπορων Ρώσων ήταν η Ταϊλάνδη, όπου τα ταξίδια υψηλής ποιότητας αυξήθηκαν κατά 81% έναντι του 2019. Ακολούθησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, οι Μαλδίβες και η Αίγυπτος.

Όπως αναφέρει, το έτος που ακολούθησε τον πόλεμο, η χωρητικότητα θέσεων μεταξύ Ρωσίας και Μέσης Ανατολής ήταν 27% μεγαλύτερη από ό,τι ήταν την αντίστοιχη περίοδο πριν από την πανδημία και στην Τουρκία 26%.

Συγκριτικά, ήταν λιγότερη κατά 99% για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, 92% για τη Βόρεια Αμερική, 87% για την Ασία-Ειρηνικό, 76% για την Αφρική και την υπόλοιπη Αμερική και 20% για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ίσως η πιο εκπληκτική τάση που εμφανίστηκε κατά τους πρώτους δέκα μήνες του πολέμου, σημειώνεται στην ανάλυση της εταιρείας δεδομένων πτήσεων ForwardKeys, ήταν ότι οι πλούσιοι Ρώσοι επέστρεφαν στα διεθνή ταξίδια με πολύ μεγάλη επιθυμία μετά την πανδημία, ενώ οι απλοί Ρώσοι έμειναν στο σπίτι.

Από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, τα εισιτήρια της κατηγορίας premium για ρωσικά εξερχόμενα ταξίδια σημείωσαν άνθηση, αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με πριν από την πανδημία. Αντίθετα, τα ταξίδια οικονομικής θέσης μειώθηκαν κατά 70%.

Ωστόσο, από τις αρχές του 2023, η κατάσταση άλλαξε, με τα διεθνή ταξίδια να καταρρέουν το πρώτο τρίμηνο του έτους. Από τις 15 Φεβρουαρίου, οι κρατήσεις πτήσεων premium κατηγορίας για το πρώτο τρίμηνο είναι προς το παρόν 26% πίσω από τα επίπεδα του 2019 και οι κρατήσεις στην οικονομική θέση 66% πίσω.

Πηγή: tornosnews.gr

Πηγή: politisonline.com