Προκειμένου να δοθεί μια άμεση και αποτελεσματική λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ενεργοποιούνται πλέον και οι δυνάμεις του στρατού.

Ενόψει της πραγματικότητας αυτής, πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ώστε να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Επισημαίνεται ότι όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στο σκοτάδι βρίσκονται από το πρωί πολλές περιοχές της Αττικής και όχι μόνο εξαιτίας των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο στα βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.Πηγή: politisonline.com