Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσι Ρέζνικοφ, θεωρεί πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Οι ήττες στο πεδίο των μαχών για τη Ρωσία, έχουν τροφοδοτήσει φόβους ότι ενδέχεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά. Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμύνεται χρησιμοποιώντας όλο της το οπλοστάσιο. Ο Ρέζνικοφ από την πλευρά του όμως δήλωσε: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα, ο Ουκρανός υπουργός τόνισε ότι αυτή η αντεπίθεση αποδεικνύεται λόγω του υγρού καιρού και του εδάφους πιο δύσκολη από εκείνη στα βορειοανατολικά. «Πρώτα και κύρια, το νότιο τμήμα της Ουκρανίας είναι μια αγροτική περιοχή και έχουμε πολλά κανάλια άρδευσης και ύδρευσης και οι Ρώσοι τα χρησιμοποιούν σαν χαρακώματα. Είναι πιο βολικό για αυτούς», είπε ο Ρέζνικοφ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο δεύτερος λόγος είναι οι καιρικές συνθήκες. Αυτή είναι η περίοδος των βροχών και είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν τροχοφόρα οχήματα μάχης», σημείωσε.

«Η εκστρατεία αντεπίθεσης προς την κατεύθυνση της Χερσώνας είναι πιο δύσκολη από ότι στην κατεύθυνση του Χαρκόβου», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Πηγή: politisonline.com