Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τον «Νόμο για τον Σεβασμό του Γάμου» σε κλίμα γιορτής, υπό τους ήχους της Σίντι Λόπερ, που ερμήνευσε το «True Colors» μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του νόμου στον αύλειο χώρο του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του». Το μέτρο απαιτεί από όλες τις πολιτείες να αναγνωρίσουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε τον νόμο εν μέσω επευφημιών. «Ο γάμος είναι απλός. Ποιον αγαπάς; Θα είσαι πιστός σε αυτό το άτομο που αγαπάς; Δεν είναι περίπλοκο. Ο νόμος αναγνωρίζει ότι ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις μόνος του» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. «Σήμερα είναι μια καλή μέρα. Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του», είπε. «Και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικός για κάθε Αμερικανό», πρόσθεσε.

Μαζί του ήταν επίσης η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ.

Η Σίντι Λόπερ δήλωσε: «Για πρώτη φορά, οι οικογένειές μας, η δική μου και πολλοί φίλοι μου – και άνθρωποι που γνωρίζετε, μερικές φορές οι γείτονές σας – μπορούμε να ξεκουραστούμε απόψε, επειδή οι οικογένειές μας έχουν επικυρωθεί», δήλωσε η τραγουδίστρια στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου πριν από την τελετή.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι θα φορέσει στην τελετή την ίδια μοβ γραβάτα που φορούσε και στο γάμο της κόρης του. Η κόρη του και η σύζυγός της περιμένουν το πρώτο τους μωρό την ερχόμενη άνοιξη.

«Χάρη στην επίμονη δουλειά πολλών συναδέλφων μου, το εγγόνι μου θα ζήσει σε έναν κόσμο που θα σέβεται και θα τιμά τον γάμο της μητέρας του», είπε.

Σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Το Κογκρέσο αποκατέστησε ένα μέτρο ασφάλειας σε εκατομμύρια γάμους και οικογένειες. Έδωσαν επίσης ελπίδα και αξιοπρέπεια σε εκατομμύρια νέους ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι μπορούν να μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αναγνωρίσει και θα σεβαστεί τις οικογένειες που χτίζουν».

Πηγή: politisonline.com