Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε σήμερα και τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Ντέλαγουερ.

«Βασική προτεραιότητά μου είναι να φροντίσω ώστε το εμβόλιο να χορηγηθεί στα μπράτσα των ανθρώπων το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν έλαβε την πρώτη δόση στις 21 Δεκεμβρίου και ο εμβολιασμός του μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να κάνουν το ίδιο.

Περισσότεροι από 374.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ λόγω του  COVID-19, με τον Μπάιντεν να χαρακτηρίζει «μασκαράτα» τη διανομή των εμβολίων όπως οργανώθηκε από την κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, μόνο 8,9 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, αντί για 20 εκατομμύρια που σχεδιαζόταν να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Στο μεταξύ, ο Μπάιντεν, ο οποίος θα παρουσιάσει την Πέμπτη το σχέδιό του για την επιτάχυνση της εκστρατείας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, κατέστησε σαφές ότι τάσσεται υπέρ της άμεσης διανομής όλων των διαθέσιμων δόσεων, αντί να φυλάσσονται οι μισές δόσεις για τους δεύτερους εμβολιασμούς.

Πηγή: politisonline.com