Με μία μεγάλη αυτοκινητοπομπή, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε το πολυτελές θέρετρό του στη Φλόριντα και ταξιδεύει για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος πάει να παραδοθεί στις Αρχές για την υπόθεση δωροδοκίας στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, καθώς ο εισαγγελέας του Μανχάταν του άσκησε ποινική δίωξη.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που του ασκείται ποινική δίωξη, με τον Τραμπ πάντως να έχει ξεκαθαριστεί από τους δικηγόρους του πως δεν θα βάλει χειροπέδες.

Ο Τραμπ αναχώρησε με μία ουρά από αυτοκίνητα να τον ακολουθούν από τη Μαρ-Α-Λάγκο προς το αεροδρόμιο, όπου και θα ταξιδέψει για τη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο, εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου προκειμένου να του δείξουν την υποστήριξή τους.

Εν τω μεταξύ, η παρουσία του στον εισαγγελέα έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές, καθώς υπάρχουν φόβοι πως υποστηρικτές του θα προκαλέσουν εντάσεις.

Ήδη οι χαρακτηρισμοί του Ρεπουμπλικανού τέως προέδρου των ΗΠΑ κατά του εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη (τον αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, «ζώο» και «ψυχοπαθή») έχουν οξύνει το κλίμα και υπάρχει μία εκτίμηση ότι με το ίδιο ύφος θα παρουσιαστεί και ενώπιον του Αλβιν Μπραγκ, κάτι που μπορεί και να επιβαρύνει τη θέση του.

Πηγή: politisonline.com