Με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, το Ergon Ensemble επιστρέφει στο Megaron Online με την πρώτη από μία σειρά συναυλιών που τιτλοφορούνται «Ο επαναπατρισμός της Διασποράς».

Στόχος του Ergon, το οποίο εξειδικεύεται στη μουσική του 20ού και 21ου αιώνα, είναι να συστήσει στο κοινό σύγχρονους συνθέτες ελληνικής καταγωγής ή Έλληνες δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Σε αυτό το κοινό εγχείρημα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Ergon Ensemble, τα μέλη του συνόλου θα ερμηνεύσουν έργα 16 συνθετών και συνθετριών σε 4 συναυλίες, τα προγράμματα των οποίων έχουν διαμορφωθεί με κριτήρια γεωγραφικά και όχι κατά βάση αισθητικά, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες της κάθε δημιουργίας και το κοινό να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τα έργα ακούγοντας τη διαφορετική πρόταση του κάθε δημιουργού.

   Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τις υπέροχες συναυλίες  δωρεάν:

Αποτέλεσμα εικόνας για «Ο επαναπατρισμός της Διασποράς Ι: Ο Νέος Κόσμος», Σειρά συναυλιών, Megaron Online

Η συναυλία του Εrgon Εnsemble μεταδίδεται σε streaming από τις ιστοσελίδες του ΜΜΑ και του ΥΠΠΟΑ.

Στο πρώτο αφιέρωμα («Ο Νέος Κόσμος»), που εστιάζει στις ΗΠΑ και στον Καναδά και μεταδίδεται σε streaming την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 20:30 από την ιστοσελίδα και το facebook  του Μεγάρου, παρουσιάζονται τρεις συνθέτες, τρεις αισθητικές και έξι έργα.

Το κλιμακωτό πρόγραμμα της βραδιάς αρχίζει με δύο ντουέτα του εμβληματικού Χρήστου Χατζή, συνεχίζεται με ένα κουαρτέτο και ένα σεξτέτο του Παναγιώτη Κόκορα και ολοκληρώνεται με ένα σεξτέτο, καθώς και ένα νονέτο του Χάρρυ Σταφυλάκη.

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Γάλλος μαέστρος Φιλίπ Ωγκέν.

Πηγή: politisonline.com