Κ Μπακογιάννης: «Κανένας κρίκος της πόλης σπασμένος.Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα»

O Δήμος Αθηναίων καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ξαναζωντανέψει 34 εμβληματικά σιντριβάνια της πόλης. Μετά την ανακατασκευή του σιντριβανιού της Ομόνοιας, σειρά έχουν και τα υπόλοιπα, των οποίων η συντήρηση, επισκευή και ανακαίνισή έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε να προσφέρουν ξανά στους κατοίκους όμορφες εικόνες που τόσο έχουν ανάγκη εν μέσω αυτής της δύσκολης εποχής που βιώνουμε.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουν ήδη  ξεκινήσει οι παρεμβάσεις στα σιντριβάνια στην Πλατεία Τρούμαν, στην συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην πλατεία Ρηγίλλης, στην πλατεία Ιδρύματος Ερευνών, στην Πλατεία Μεταξουργείου, στην Πλατεία Αιγύπτου, στην Πλατεία Αμερικής και στην περιοχή Φιξ Πατησίων.

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ3

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ5

Μικτά κλιμάκια εξειδικευμένων τεχνιτών πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης στα δεκάδες σιντριβάνια της πόλης, με επισκευές στα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών και γενικά του εκσυγχρονισμού τους και της αποκατάστασης της λειτουργικότητάς τους.

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ10

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ6

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ7

«Κανένας κρίκος της πόλης σπασμένος» λέει για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και συνεχίζει: «Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα. Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης, ορατά».

 Πηγή: politisonline.com