Ξεχωριστό χρώμα αποκτά η Αθήνα για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Με τα χρώματα της Ελλάδας και της Άνοιξης, με φως και λάμψη, η πρωτεύουσα της χώρας γίνεται οικοδέσποινα και μοιράζει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα η Αθήνα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

5268132__2_

Στο Σύνταγμα, στην πλατεία με τον υψηλότερο συμβολισμό για την πόλη και τη χώρα, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τ.μ.

25η Μαρτίου: Το newsit.gr σας κάνει βόλτα στην στολισμένη Αθήνα (pics, video)

Μία σύνθεση που δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του Δήμου Αθηναίων και περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την επανάσταση, που συμβολίζουν τους αγώνες και την πορεία του έθνους στο χρόνο και την παγκόσμια ιστορία μέχρι σήμερα.

Ετσι στολίζεται η Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση | HuffPost Greece LIFE

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/03/o-dimos-athinaion-tima-tin-epeteio-ton-200-chronon-apo-tin-elliniki-epanastasi-eikones-4.jpg

Τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοσμούν 800 σημαίες και 400 θυρεοίντύνοντας στα γαλανόλευκα ολόκληρη τη διαδρομή τους, ενώ, και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, πλατείες, παρτέρια και πάρκα, αποκτούν περισσότερο χρώμα από λουλούδια και φυτά.

5267947

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας φωτίζονται τα σιντριβάνια της πόλης που πολύ πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν, με αποκορύφωμα το πλέον συμβολικό σιντριβάνι της Αθήνας στην ολοκαίνουργια πλατεία Ομονοίας.

25η Μαρτίου: Αρχίζει η μεγάλη γιορτή για τα 200 χρόνια από το 1821

5268121

Το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας, με ένα εκπληκτικό 3D mapping, τυλίγεται από την ελληνική σημαία και φωτίζεται από τη λάμψη των χρωμάτων της.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/03/o-dimos-athinaion-tima-tin-epeteio-ton-200-chronon-apo-tin-elliniki-epanastasi-eikones-8.jpg

Η πόλη προετοιμάζεται για μία μοναδική γιορτή, προσαρμοσμένη στις υγειονομικές συνθήκες, έχοντας φροντίσει για την απολύμανση, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό όλων των σημείων της.

Πηγή: politisonline.com