Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο 56χρονος επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης πραγματοποίησε το εμβόλιο στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του οποίου είχε νοσηλευθεί όταν έπασχε και ο ίδιος από τη νόσο.

Επισημαίνεται ότι ο Τζόνσον έγινε έτσι μέρος των 26 εκατ. ανθρώπων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία).

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, ο Βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε τα εξής: «Κυριολεκτικά δεν ένιωσα τίποτε και ήταν πολύ καλά, ταχύτατα, δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο το συστήνω.

Όλοι, όταν λάβετε ειδοποίηση ότι μπορείτε να κάνετε το εμβόλιο, τρέξτε να το κάνετε. Είναι το καλύτερο για εσάς, την οικογένειά σας και όλους τους γύρω σας.

Μην ακούτε μόνον εμένα, ακούστε τους επιστήμονες, ακούστε την υπηρεσία φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή την MHRA (Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Η.Β.). Ο κίνδυνος είναι ο Covid, είναι το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς».

Πηγή: politisonline.com