Επαναφέρουν τον Τζο Μπάιντεν στη θέση του οδηγού για την ανάληψη της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών τα διαδικτυακά γραφεία συστημάτων, διαφοροποιώντας τα δεδομένα σε σχέση με όσα ίσχυαν νωρίτερα τα ξημερώματα.

Φλόριντα. Τζόρτζια. Βόρεια Καρολίνα. Τρεις πολιτείες-κλειδιά για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς εάν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει έστω μία από αυτές, είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί πρόεδρος, ενώ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει και τις τρεις, τότε θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μάθουμε τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι γνωστό… σύντομα.

Και στις τρεις αυτές πολιτείες σχεδόν όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν άνοδο των Ρεπουμπλικάνων σε σχέση με τις εκλογές του 2016, εκτός από αυτό της ψήφου των λευκών Αμερικανών ηλικίας άνω των 65, οι οποίοι επέλεξαν τους Δημοκρατικούς, σε ποσοστό 1,5% μεγαλύτερο.

Στοιχηματικές εταιρείες

Συγκεκριμένα, τρεις στοιχηματικές εταιρείες ποντάρουν στην επικράτηση του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με την Edison Research, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν λαμβάνει 49,3% σε σχέση με το 49% του Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, με βάση όσα μεταδίδει το Reuters, η βρετανική εταιρία στοιχηματισμού Smarkets exchange δίνει τώρα στον Μπάιντεν 76,92% πιθανότητες, ενώ η νεοηλανδική PredictIt δίνει στον Δημοκρατικό υποψήφιο κοντά στο 80%.

Παράλληλα, οι πιθανότητες για νίκη του Τραμπ που δίνει τώρα η Smarkets είναι 22,73% από το 80% στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα επίσης με τη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Betfair, οι πιθανότητες που έχει ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος να κερδίσει τις εκλογές ανέρχονται σε 60%.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Μπάιντεν είχαν μειωθεί σε λιγότερες από το ένα τρίτο κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τα στοιχεία των γραφείων στοιχημάτων.

Πηγή: politisonline.com