Η Monopoly, ένα από τα πιο κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, φαίνεται πως έχει έναν κανόνα ο οποίος μπορεί να αλλάξει δραματικά το παιχνίδι. 

Πρόκειται για έναν ξεχασμένο κανόνα που εμφανίστηκε ξανά στο διαδίκτυο και οι οπαδοί του επιτραπέζιου παραδέχτηκαν ότι κάνει το παιχνίδι ακόμα καλύτερο.

Ο Ruben, ένας παίκτης της Monopoly από το Λος Άντζελες, ανέβασε τον κανόνα στο Twitter το 2017 και γρήγορα έγινε viral, αν και πολλοί παίκτες εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι λανθασμένα.

Στη σελίδα του @RubenFanDuelTV εξήγησε ότι αν κάποιος παίκτης καταλήξει σε ένα τετράγωνο με ακίνητο και δεν το αγοράσει, τότε αυτό βγαίνει σε δημοπρασία.

Μέχρι πρότινος, διότι η συζήτηση επανήλθε και πάλι στο Twitter, όταν ο Βρετανός podcaster Jon Jackson έγραψε ότι τα παιδιά του «υποθηκεύουν τα πάντα» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στο αρχικό του tweet, ο Ruben εξήγησε: «Όταν κάποιος πηγαίνει σε ένα τετράγωνο με ακίνητο στη Monopoly και δεν το αγοράζει, ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ Πλειστηριασμό για να το αγοράσει οποιοσδήποτε παίκτης. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ».

Το tweet είχε λάβει σχεδόν 2.000 likes και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έπαιζαν λάθος το κλασικό παιχνίδι σε όλη τους τη ζωή.

Κάποιοι σοκαρίστηκαν από τον κανόνα της Monopoly και παραδέχτηκαν ότι δεν τον γνώριζαν μέχρι τώρα. Ωστόσο, κάποιοι γνώριζαν τον κανόνα και πάντα έπαιζαν το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο.

«Πάντα εκπλήσσομαι από τον αριθμό των ανθρώπων που δεν το γνωρίζουν αυτό. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ;» έγραψε κάποιος, και ένας δεύτερος συμπλήρωσε: «Το έπαιζα πάντα με αυτόν τον τρόπο από τότε που ήμουν παιδί τη δεκαετία του ’80».

«Έμαθα τη Monopoly από τον παππού μου. Αυτό ήταν ΠΑΝΤΑ μέρος του παιχνιδιού. Όποιος διαβάζει πραγματικά τους κανόνες -και παίζει με τους πραγματικούς κανόνες- το ξέρει αυτό», ήταν ένα ακόμη σχόλιο.

Η πρώτη έκδοση του επιτραπέζιου ονομαζόταν «The Landlord’s Game» και υποτίθεται ότι έδειχνε την αδικία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Πηγή: politisonline.com