Με περισσότερες από 45.000 συμμετοχές, ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πέρασε ήδη στην ιστορία για την επιτυχία του, αλλά και για τις συγκινήσεις που προσέφερε στο κοινό και σε όλους όσους συμμετείχαν.

Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για πολλούς, σε μια ηλιόλουστη Αθήνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για τους δρομείς τόσο του Αυθεντικού Μαραθωνίου όσο και των παράλληλων αγώνων δρόμου.

Φυσικά, ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας προσέλκυσε χιλιάδες δρομείς απ’ όλο τον κόσμο, καθώς πρόκεται πλέον για έναν αγώνα διεθνούς βεληνεκούς και κύρους.  Οι αθλητές ξεκίνησαν από τον τύμβο Μαραθώνα και κάλυψαν την αυθεντική διαδρομή, τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πέρα από τους επαγγελματίες δρομείς, δυναμικό «παρών» έδωσαν πολλοί ερασιτέχνες, με ορισμένους εξ αυτών να ξεχωρίζουν για την εμφάνισή τους, τρέχοντας είτε με… περικεφαλαία είτε δαφνοστεφανωμένοι, όπως οι αθλητές της αρχαιότητας.

Άλλοι, πάλι, συγκίνησαν και συγκλόνισαν, συμμετέχοντας στους αγώνες δρόμου παρά τα κινητικά τους προβλήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι συμμετοχές ανθρώπων με προβλήματα όρασης, που έτρεξαν πλάι στους δρομείς-συνοδούς τους.

Δείτε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

marathon_moments_21
marathon_moments_15
marathon_moments_17

Πηγή: politisonline.com