Ξεκίνησε η σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα μετά την ανακοίνωση της απόφασής του, για τερματισμό της απεργίας πείνας, σήμερα 65η ημέρα από την έναρξή της, όπως γνωστοποίησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Στην ίδια ανακοίνωση όμως, τονίζεται πως η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021).

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του.

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 14 Μαρτίου, τον τερματισμό της απεργίας πείνας μετά από 65 μέρες. Είχε προηγηθεί χθες, σχετική έκκληση έξι οργανώσεων.Πηγή: politisonline.com