Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας ο 28χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσφάτως στη Νέα Σμύρνη.

Η κατάθεση έρχεται στη δημοσιότητα με το θύμα να περιγράφει λεπτομερώς την επίθεση που δέχθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα του, ακούγοντας παράλληλα, όπως καταθέτει τους δράστες να φωνάζουν «σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο». Όπως αναφέρει δε, οι δράστες σταμάτησαν να τον χτυπούν μόνο όταν πίστεψαν ότι έχει πεθάνει.

Νέα Σμύρνη: Πώς η κατάθεση του κουνιάδου του "έκαψε" τον Ινδιάνο- "Αν χτυπήσεις αστυνομικό θα σε δώσω..." - Zinapost.gr

Η κατάθεση του 28χρονου αστυνομικού:

«Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε, παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου. Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα “σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο”, “θα πεθάνεις κ@λ@μπατσε”.

Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει. Πήραν κομμάτια από τον
εξοπλισμό μου και από ότι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες.

Νέα Σμύρνη: Η κατάθεση συναδέλφων τού αστυνομικού για την επίθεση | Athens Voice

Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος.

Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου.

Νέα Σμύρνη: Απολογείται αύριο ο 30χρονος, οι καταθέσεις των αστυνομικών

Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά. Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου το πλήθος, νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου», φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος ειδικός φρουρός που πήρε εξιτήριο μέσα στο προηγούμενο σαββατοκύριακο ακόμα δεν έχει μπορέσει να δει το βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση σε βάρος του.

«Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε το τέλος, ότι δε θα ξαναντικρύσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά. Εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν», καταλήγει ο 28χρονος αστυνομικός στην κατάθεσή του.

Πηγή: politisonline.com