Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε την πρώτη προσευχή για το 2021 στην Αγιά Σοφία, χαρακτηρίζοντας «το στέμμα του 2020» τη μετατροπή του συμβόλου του Χριστιανισμού σε τζαμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ο Ερντογάν προέβη στη συγκεκριμένη  δήλωση μετά από επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους, ισχυριζόμενος ότι «δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη εποχή».

Μιλώντας μάλιστα για τη χρήση της μαντίλας στη δημόσια ζωή, σημείωσε τα εξής: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν.

Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φικρί, δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν στον πολιτικό του αντίπαλο από το σοσιαλδημοκρατικό ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα και πρώην υπουργό Πολιτισμού, Φικρί Σαγλάρ, αλλά και στον επικεφαλής του CHP, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.Πηγή: politisonline.com