Σε απαγόρευση των πάρτι και των κοινωνικών εκδηλώσεων προχώρησε η εταιρεία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων Airbnb, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Σύμφωνα με την εταιρεία η απαγόρευση αφορά σε όλους τους χώρους που είναι ενταγμένοι στην πλατφόρμα της, σε μία προσπάθεια της να εφαρμόσει τους απαραίτητους κανόνες κοινωνικής απόστασης που απαιτούν οι συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Εισάγοντας μία παγκόσμια απαγόρευση στα πάρτι και τις εκδηλώσεις είναι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της, τονίζοντας ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις χώρων της πλατφόρμας και θα παραμείνει σε ισχύ επ’ αόριστον, μέχρι κάποια νεότερη ανακοίνωση.

Επίσης, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που αναφέρονται στην ανακοίνωση, το όριο των ατόμων που θα μπορούν να συναθροίζονται σε διαμερίσματα, σπίτια και άλλους χώρους που νοικιάζονται μέσω του Airbnb, θα ανέρχεται στα 16.

Πέραν της απομάκρυνσης από την πλατφόρμα όσων παραβιάσουν τους νέους κανόνες, η εταιρεία δηλώνει επίσης έτοιμη να κινηθεί και νομικά εναντίον τους, ώστε να γίνει κατανοητό ότι οι συνέπειες θα είναι αυστηρές για όσους δεν συμμορφωθούν στους κανονισμούς που επιβάλλει η πανδημία.

Πηγή: politisonline.com