Νέα μέτρα ανακοίνωσε μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

Με την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, και τον εντοπισμό τουλάχιστον 29 νέω κρουσμάτων μεταξύ των επισκεπτών της χώρας, στον Προμαχώνα, η λήψη νέων μέτρων κρίθηκε απαραίτητη και ανακοινώθηκε με την έξοδο του κ. Πέτσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας:

Από τις 14 Ιουλίου, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, από τον Προμαχώνα θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει γίνει έως 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα.

Η υποχρέωση συμπλήρωσης του PLF παραμένει σε ισχύ ο ελάχιστος συμπλήρωσης και περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας, δεκάδες κλιμάκια θα κάνουν ελέγχους – πάνω από 300 έλεγχοι θα διεξαχθούν – σε όλη την Ελλάδα έως και την Κυριακή.

Πηγή: politisonline.com