Θρίλερ μυστηρίου θυμίζει η υπόθεση του σκάφους που βυθίστηκε στη λίμνη Ματζόρε στις 28 Μαΐου, με αποτέλεσμα να πνιγούν δύο πράκτορες των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών και ένας συνταξιούχος των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, όπως και η Ρωσίδα σύζυγος του καπετάνιου.

Όλοι τους ήταν μεταξύ των 23 ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος που ξεκίνησε να κάνει κρουαζιέρα στη λίμνη και στη συνέχεια ξέσπασε σφοδρή κακοκαιρία. Εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι το κατά πόσο ευθύνεται ο καπετάνιος για την τραγωδία, λόγω της καθυστέρησης στην ώρα αποχώρησης από τη λίμνη.

Η λίμνη Ματζόρε και η ακτογραμμή της χωρίζονται μεταξύ των ιταλικών περιοχών της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε, και του ελβετικού καντόνιου του Τιτσίνο.

Πολλές εταιρείες που παράγουν τεχνολογία ικανή τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση βρίσκονται στη Λομβαρδία, με την Ελβετία να θεωρείται χώρα διέλευσης για πολλά μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ενώ ορισμένες αναφορές λένε ότι η βόλτα με το πλοίο ήταν ένα αθώο ταξίδι αναψυχής, πολλά μεγάλα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι ήταν μια μυστική συνάντηση εργασίας μεταξύ Ιταλών και Ισραηλινών πρακτόρων.

Με τις έρευνες για την υπόθεση να συνεχίζονται, ο εισαγγελέας Carlo Nocerino έχει αναλάβει να μάθει τι συνέβη. Υποστηρίζει ότι 13 από τους επιβαίνοντες ήταν Ιταλοί πράκτορες και οκτώ ήταν Ισραηλινοί, εκτός από τον καπετάνιο, Κλαούντιο Καρμινάτι, και τη Ρωσίδα σύζυγό του.

Η κρουαζιέρα σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τα γενέθλια κάποιου που επέβαινε στο πλοίο. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι το σκάφος των 15 μέτρων ονομαζόταν «Good…uria», που σημαίνει «ευχαρίστηση».

Το σκάφος χτυπήθηκε ξαφνικά από μια σφοδρή καταιγίδα με ριπές πάνω από 70 χιλιόμετρα (43 μέτρα) την ώρα, όμως βρισκόταν ακόμα στη λίμνη μετά την προγραμματισμένη ώρα επιστροφής.

Οι έρευνες σχετικά με τον καπετάνιο θα αποδείξουν εάν ευθύνεται για ανθρωποκτονία.

Πηγή: politisonline.com