Να κλείσουν άμεσα τα σχολεία προτείνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε την ανάγκη επιστροφής στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν θα πρέπει, με δεδομένο ότι έχουμε αυτόν τον καινούργιο ιό που μεταδίδεται ταχύτερα, δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα.

Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στο ερώτημα εάν η γνώμη του είναι να κλείσουν τώρα τα σχολεία, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε το εξής: «Ναι, δεν έχουμε αμφιβολία, και αυτή τη φορά διαπιστώνουμε ότι έχουμε και πολλές αναφορές από σχολεία. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο, θέλοντας να πιστεύουμε ότι αυτό το οποίο συμβαίνει δεν συμβαίνει».

Clickaway και κομμωτήρια δεν επιδείνωσαν την πανδημία

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας.

Αναφερόμενος στη βρετανική μετάλλαξη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε ότι «το αγγλικό στέλεχος είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει παντού. Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα, που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές».

Πηγή: politisonline.com