Η ρωσική φρεγάτα Ναύαρχος Γκόρσκοφ και το πλοίο ξηρού φορτίου Πίζμα διέσωσαν 68 επιβάτες από το σκάφος Avalon που βρισκόταν σε κίνδυνο στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως διέσωσε 68 μετανάστες τους οποίους εντόπισε σε σκάφος ανοιχτά της Καλύμνου.

Η ανακοίνωση

«Σήμερα, το πλήρωμα της φρεγάτας Admiral Gorshkov που εκτελούσε καθήκοντα στο πλαίσιο του μόνιμου σχηματισμού του Ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο και το φορτηγό πλοίο Pizhma που την συνόδευε, διέσωσαν 68 επιβάτες του ξένου πλοίου Avalon, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Όπως διευκρινίζεται, «η φρεγάτα ήταν καθοδόν προς το (λιμάνι της Συρίας), Ταρτούς, όταν ο ναύαρχος Γκορσκόβ έλαβε σήμα κινδύνου στο νότιο Αιγαίο από το γιοτ Avalon, το οποίο έφερε σημαίες Γερμανίας και Ελλάδας. Τα ρωσικά πλοία άλλαξαν πορεία και αμέσως μετακινήθηκαν προς το σημείο».

«Οι επιβάτες του ξένου πλοίου επιβιβάστηκαν στο Pizhma, όπου έλαβαν ιατρική βοήθεια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον όρμο της Καλύμνου όπου παραδόθηκαν σε σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: politisonline.com