Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα στήριξης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Ανατολικό Αιγαίο. Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα εάν χρειαστεί, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του γραφείου του Τούρκου προέδρου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες».Υπενθυμίζεται ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν τηλεφωνικά ,έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, λίγη ώρα μετά τον σεισμό που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους στην Ελλάδα και 6 στην Τουρκία, και εξαιτίας του οποίου προκλήθηκαν εκατοντάδες τραυματισμοί και υλικές ζημίες.

Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε όσον αφορά το τραγικό αυτό γεγονός τα εξής: «Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες.

Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται».

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, γνωστοποίησε την επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο και ανέφερε ότι ανεξαρτήτως διαφορών αυτές είναι στιγμές που οι άνθρωποι και από τις δυο χώρες πρέπει να στέκονται μαζί.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε για τους πληγέντες του σεισμού στην Τουρκία: «Μήνυμα σε όλους τους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό στη Σμύρνη. Το κράτος μας με όλα τα μέσα θα σταθεί πλάι στους πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό. Αναλάβαμε πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες στην περιοχή με όλες τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία».

Πηγή: politisonline.com