Την αισιοδοξία του για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Από τη λήψη των μέτρων πιστεύω ότι θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα από πέρυσι. Να χτυπήσουν οι καμπάνες. Δεν θα είναι το θλιβερό Πάσχα που ζήσαμε πέρυσι», ανέφερε συγκεκριμένα.

Διατύπωσε, ωστόσο, και την ανησυχία του για την πορεία των μεταλλαγμένων κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία όπως επεσήμανε «κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα».

«Παραμένουμε υψηλά, δεν καλπάζουμε, έχουμε μια αύξηση των διασωληνωμένων όχι όμως καλπάζουσα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενος στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στάθηκε στην αντίστοιχη φάση του Νοεμβρίου, όπου όπως υπογράμμισε: «μέσα σε 20 ημέρες από τους 159 είχαμε φτάσει στους 549».

«Δεν βλέπουμε την πίεση στο σύστημα σε όλη τη χώρα»

Σε ερώτημα για τους διασωληνωμένους και την πίεση στο σύστημα υγείας, σημείωσε τα εξής: «Ασφαλώς και ζορίζει, είχαμε φτάσει στο υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων, 620, στις 3 Δεκεμβρίου. Δεν βλέπουμε την πίεση στο σύστημα σε όλη τη χώρα. Αν ανατρέξουμε στους χθεσινούς αριθμούς θα δούμε μικρή διαφορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε πόλης».

«Όταν στις 14/12 ανοίξαμε με click away είχαμε 558 διασωληνωμένους και αντίστοιχα ημερήσια κρούσματα. Να περιμένουμε λιγάκι, δεν είναι σωστό να κάνουμε προβλέψεις. Μέχρι το Πάσχα μεσολαβεί ένας Μάρτιος που περιμένουμε εμβολιασμένο το 20% του πληθυσμού. Κι επίσης γνωρίζουμε ότι όταν εμβολιάστηκε το 20% του πληθυσμού στο Ισραήλ είδαμε αλλαγή στην εικόνα της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος σχετικά με το άνοιγμα του εμπορίου και την μερική άρση των μέτρων.

Πηγή: politisonline.com