Σοκ και θλίψη, προκαλεί η φωτογραφία που δείχνει iPad συγκεντρωμένα σε αίθουσα νοσοκομείου, τα οποία χρησιμοποιούν ασθενείς με κορωνοϊό, για να συνομιλήσουν με συγγενείς τους στις ΗΠΑ.

Ο χρήστης του Twitter, με το όνομα «I cant dΙrive, n95» ανάρτησε πριν από 15 ώρες μια φωτογραφία στον λογαριασμό του, με την λεζάντα: «Αυτοί είναι σταθμοί iPads που ετοιμάζονται για εικονικές επισκέψεις με ετοιμοθάνατους ασθενείς σε ΜΕΘ. Χριστέ μου».

Φυσικά, η σοκαριστική αυτή ανάρτηση, συνοδεύτηκε από πλήθος σχολίων με κάποιους να λένε πως έτσι αποχαιρέτισαν τους δικούς τους ανθρώπους που πέθαναν από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα μια γυναίκα, αναρτώντας μια φωτογραφία της γιαγιάς της με την ίδια σε διαδικτυακή συνομιλία, έγραψε: «Μίλησα με την γιαγιά μου από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται μέσω ενός iPad. Δεν μπορούμε να την δούμε και το μισώ αυτό. Να φοράτε τις μάσκες σας!».

Μια άλλη έγραψε: «Έπρεπε να το κάνω αυτό με την μητέρα μου. Δεν είχε καν τις αισθήσεις της, ήταν συνδεδεμένη με τον αναπνευστήρα. Το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει στην ζωή μου. Οι άνθρωποι που το θεωρούν ακόμη φάρσα, να πάνε στο διάολο. Δεν έπρεπε να είναι έτσι».

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο, είχε συγκινήσει η ανάρτηση μιας Ιταλίδας νοσοκόμας, όπου περιέγραφε μια τέτοια κλήση στον αποχαιρετισμό ενός ασθενούς με την κόρη της. Στην ανάρτησή της έγραφε: «Δεν θέλω να βλέπει κανένας όσα βλέπω εγώ στο νοσοκομείο τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ξέρω πως αν ήταν δυνατόν να κάνει ο καθένας μπορεί να νιώσει το συναίσθημα που ένιωσα εγώ κατά την διάρκεια αυτής της βιντεοκλήσης».

Πηγή: politisonline.com