Η κοπέλα που συγκίνησε την Ελλάδα με την άδικη επίθεση που υπέστη, αλλά και με τη δύναμή της, η 34 Ιωάννα, πήρε πρόσφατα εξιτήριο μετά από 85 ολόκληρες ημέρες νοσηλείας και επτά χειρουργικές επεμβάσεις.

«Μια πρώτη μικρή νίκη»…

Η Ιωάννα μετά το εξιτήριο που πήρε από το Θριάσιο όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο Μάιο με εγκαύματα από την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι, προέβη σε μία γενναία και συγκινητική δήλωση, ένα μήνυμα,  το οποίο διένειμε δια μέσω του δικηγόρου της Νικολάου Αλεξανδρή και στο οποίο χαρακτηρίζει την έξοδό της ξανά στον κόσμο, ως «μία πρώτη μικρή νίκη», ενώ ευχαριστεί όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα που έδωσε η ίδια και η οικογένειά της, επί σχεδόν τρεις μήνες.

Αναλυτικά η δήλωση της Ιωάννας:

«Ο πρώτος κύκλος έκλεισε. Σχεδόν τρεις μήνες και επτά (7) χειρουργεία μετά την, εντελώς άδικη, σε βάρος μου απόπειρα ανθρωποκτονίας επιχειρείται η πρώτη έξοδός μου και πάλι στην ζωή.

Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που μας στήριξαν και μας συμπαραστάθηκαν στον αγώνα που δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε.

Αξίζει όμως μια ιδιαίτερη μνεία: στους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ που αφιέρωσαν εκατοντάδες ώρες για να εξιχνιάσουν την εναντίον μου δολοφονική απόπειρα, σε πείσμα όλων εκείνων που τους κατηγορούσαν για αδυναμία επιλύσεως της, στους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του Θριάσιου Νοσοκομείου που με περιέβαλαν με αγάπη, στοργή και χαμόγελο, χωρίς την φροντίδα των οποίων δεν θα ήμουν σε θέση να τολμήσω να αντικρίσω τον κόσμο ξανά. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους θεράποντες ιατρούς μου κ.κ. Μαρία Καλοφώνου, Μαρία Μπάφα, Γεώργιο Κιμιωνή, άριστους επαγγελματίες και ανθρώπους, οι οποίοι με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν δικός τους άνθρωπος και με έμαθαν να μην λυγίζω, έκαναν δε τα πάντα για την αποκατάσταση των τραυμάτων μου, στους συγγενείς μου, που με στήριξαν τόσο πολύ ψυχολογικά και μου συμπαραστάθηκαν στον δύσκολο αγώνα μου, στους απλούς άγνωστους ανθρώπους, που με τα μηνύματά τους, τα γράμματά τους, την στήριξή τους και τις ευχές τους συνεχώς μου έδιναν κουράγιο και με έκαναν να πιστεύω πως δεν είμαι μόνη στην προσπάθειά μου.

Εννοείται πως ο Γολγοθάς μου δεν τελειώνει εδώ, αφού για πολλούς ακόμα μήνες θα μπαινοβγαίνω συνεχώς στο Νοσοκομείο. Δεν γνωρίζω επίσης το τελικό αποτέλεσμα και την τελική εικόνα μου, όμως η έξοδός μου στον κόσμο είναι μια πρώτη, μικρή, νίκη.

Σας ευχαριστώ όλους που με στηρίξατε και συνεχίζετε να με στηρίζετε με διακριτικότητα, ευαισθησία και καλοσύνη, δείχνοντάς μου πως ο κόσμος δεν είναι μόνο σκληρός και χυδαίος, αλλά έχει και την πλευρά της αγάπης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης. Ελπίζω τελικά να τα καταφέρω και να αποδοθεί και η δικαιοσύνη, όπως αρμόζει».

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος,
Νικόλαος Αλεξανδρής», καταλήγει η από καρδιάς ανακοίνωση της κοπέλας, για την οποία όλη η Ελλάδα εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση, καθώς και την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση των σωματικών και ψυχικών τραυμάτων, που τόσο άδικα υπέστη.

Πηγή: politisonline.com