Το βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη “Μια μέρα με τον Μότσαρτ”, που κυκλοφορεί από την “Ελληνοεκδοτική”, θα είναι στο επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώνει για τους Έλληνες μαθητές του Λονδίνου το παιδικό τμήμα της Greek Library of London.

Με τον συγγραφέα επί σκηνής, συνεπικουρούμενο από ένα πιανίστα, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σ’ ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με βάση το βιβλίο και θα “ζωντανέψουν” τον Αμαντέους, την αδελφή του Νάνερλ, τους γονείς τους και τους ανθρώπους που επηρέασαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη.

Όπως μας λέει η διευθύντρια της Greek Children’ s Library of London, η πανεπιστημιακός Γεωργία Καραντώνα, «στο Christmas Charity Event μας, μικροί αλλά και μεγάλοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή του μεγάλου μουσουργού μέσα από το βιβλίο γνώσεων “Μια Μέρα με τον Μότσαρτ” του συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του σε αυτή την εκδήλωση και τον ευχαριστούμε θερμά.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά της παροικίας του Λονδίνου τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με έναν καταξιωμένο συγγραφέα, να τον ακούσουν να αφηγείται την ιστορία στα ελληνικά, να μιλήσουν μαζί του, να αλληλεπιδράσουν κάνοντάς του ερωτήσεις και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εμπνευσμένες από το περιεχόμενο του βιβλίου» .

Και η “ψυχή” της Greek Library of London Γεωργία Νάκου συμπληρώνει:

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποδεχθούμε τον συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη σε αυτήν τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδυάζει την παρουσίαση του βιβλίου του με την ενίσχυση της παιδικής βιβλιοθήκης μέσω της αγοράς νέων βιβλίων. Αυτή η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο της μουσικής με τον Μότσαρτ και να βιώσουν τη χαρά της λογοτεχνίας μέσα από το έργο του Μηνά Βιντιάδη».

Ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης δεν κρύβει τη συγκίνησή του γι’ αυτή τη ξεχωριστή μέρα που τον περιμένει:

«Ανυπομονώ να συναντήσω αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους, που ζουν μακριά από την Ελλάδα και δίνουν διπλή μάχη για να είναι κοντά στο πολιτιστικό “γίγνεσθαι” της πατρίδας τους. Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ” στον εκδότη μου Διονύση Βαλεριάνο για την υποστήριξη και στις κυρίες Νάκου και Καραντώνα, για την τιμητική πρόσκληση».

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο “Μια μέρα με τον Μότσαρτ” είναι το δεύτερο της σειράς “Γνωρίζω τους μεγάλους Μουσουργούς” που διευθύνει ο συγγραφέας και ότι το πρώτο βιβλίο ”Μια μέρα με τον Μπετόβεν”, ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού.

*Η Greek Library of London συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και το πνεύμα της πολυπολιτισμικής κοινότητας που έχει δημιουργήσει. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2017 Με τη δημιουργία της πρώτης κινητής ελληνικής δανειστικής βιβλιοθήκης στο Λονδίνο, η βιβλιοθήκη έχει ως στόχο να επικοινωνεί και να παρουσιάζει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία στους έλληνες και φιλέλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει πάνω από 4.000 τίτλους,οι οποίοι καλύπτουν το σύνολο των θεματικών κατηγοριών. Τα περισσότερα από 480 μέλη συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δράσεις της βιβλιοθήκης, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, ειδικά αφιερώματα στους Έλληνες των γραμμάτων και των τεχνών, Live Conversations με επώνυμους συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν στον πολιτισμό και στην ελληνική γλώσσα. Η δημιουργία της Greek Children’s Library με το πρόγραμμα δανεισμού βιβλίων στα 105 παροικιακά σχολεία για την ενίσχυση της φιλανγνωσίας και τα εξειδικευμένα για δίγλωσσα παιδιά εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν ένα σημαντικό έργο για την ελληνική παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

*Τη διεύθυνση της Greek Children’s Library of London, έχει αναλάβει η Γεωργία Καραντώνα, υποψήφια διδάκτωρ παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα της επιτρέπουν να γνωρίζει καλά τον χώρο του παιδικού βιβλίου και τις εκδοτικές τάσεις, ενώ η εκπαιδευτική της εμπειρία σε σχολεία που υπάγονται στο Γραφείο Εκπαίδευσης Λονδίνου και την Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή της παρέχει το απαραίτητο υπόβαθρο για ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων φιλαναγνωσίας τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της παροικιακής εκπαίδευσης.

Πηγή: politisonline.com