Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντμέντεφ δήλωσε σήμερα ότι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσει η Μόσχα εν τέλει μια ειρήνη διαρκείας με την Ουκρανία είναι να προωθήσει τα δικά της σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Ο Μεντβέντεφ, που τώρα είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προέβλεψε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας, όπως τη χαρακτήρισε, θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρής συμφωνίας.

«Θα πετύχουμε τη νίκη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, διαβεβαιώνοντας ότι ο στόχος είναι να «απωθηθούν τα απειλητικά για τη χώρα σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, ακόμα κι αν πρόκειται για τα σύνορα της Πολωνίας».

Οι δηλώσει περί Πολωνίας έγιναν την ώρα που στο Κίεβο βρίσκεται ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι μετέβη σήμερα στο Κίεβο, σε μια κίνηση υποστήριξης της Ουκρανίας στη μάχη της εναντίον της Ρωσίας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μούλερ στο Twitter.

Ο Μοραβιέτσκι και ο Ουκρανός ομόλογός του Ντένις Σμίχαλ κατέθεσαν λουλούδια στον Τοίχο της Ανάμνησης προς τιμήν όσων σκοτώθηκαν για την Ουκρανία, σύμφωνα με το γραφείο του Πολωνού πρωθυπουργού.

«Έναν χρόνο μετά την έναρξη των ρωσικών εχθροπραξιών, ο πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι μετέβη στο Κίεβο για να στείλει ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα για την περαιτέρω υποστήριξή μας στην υπεράσπιση της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας», έγραψε ο Μούλερ.

«Αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου, στις 15 Μαρτίου, βρεθήκαμε στο Κίεβο για να διασφαλίσουμε ότι το Κίεβο δεν θα μείνει μόνο του», πρόσθεσε.

Πηγή: politisonline.com