Μεγάλη διεθνής επιχείρηση συντονίστηκε από την Europol στην οποία συμμετείχαν, επίσης, οι αρχές της Βραζιλίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά την επιχείρηση ένα βραζιλιάνικο σκάφος που μετέφερε πάνω από 4,6 τόνους κοκαΐνης τέθηκε υπό κράτηση από το γαλλικό ναυτικό στις 30 Νοεμβρίου.

Κατευθυνόμενο προς την Ευρώπη, το σκάφος μήκους 21 μέτρων ακινητοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Σιέρα Λεόνε. Η αξία του παράνομου φορτίου κοκαΐνης πιστεύεται, σύμφωνα με την ενημέρωση της Europol, ότι υπερβαίνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος που εμπλέκονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με τη Europol, οι δραστηριότητες διακίνησης ναρκωτικών στηρίζονται σε μια υποδομή μεταφορών που συνδέει τις χώρες προέλευσης της Λατινικής Αμερικής με τις περιοχές κατανάλωσης.

Σήμερα (7/12), η Europol φιλοξενεί στην έδρα της πάνω από 250 αξιωματικούς – συνδέσμους από περισσότερες από 50 χώρες και οργανισμούς και συνεργάζεται, έτσι, στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου από χώρες σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση επικίνδυνων εγκληματικών δικτύων.

Πηγή: politisonline.com