Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση καθαρισμού των γκράφιτι που για πολύ καιρό «κοσμούσαν» τους τοίχους, τις μαρμάρινες κολώνες και τα καρτοτηλέφωνα του γνωστότερου εμπορικού δρόμου της πόλης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, στα πλαίσια ενός απολύτως  οργανωμένου σχεδίου, καθάρισαν μέσα σε περίπου μια εβδομάδα επιφάνειες συνολικού εμβαδού σχεδόν 1.700 τετραγωνικών μέτρων, σε μια απόσταση 1,3 χιλιομέτρου από την αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα μέχρι την οδό Αγίων Ασωμάτων.

Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, η προσπάθεια ήταν ιδιαίτερα επίπονη καθώς τα γκράφιτι είχαν παραμείνει πάνω στις επιφάνειες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να καθαριστεί όλη αυτή η περιοχή χρησιμοποιήθηκαν 300 λίτρα ειδικό διαλυτικό για μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες και 100 λίτρα υλικό για προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό.

Συγκεκριμένα, όλες οι επιφάνειες που καθαρίστηκαν, στη συνέχεια επικαλύφθηκαν με ειδικό υγρό το οποίο παρέχει προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό με την έννοια ότι ο καθαρισμός στη συνέχεια μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα.

O καθαρισμός σε ρολά καταστημάτων έγινε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, ενώ οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την νύχτα ώστε να μην εμποδίζεται η λειτουργία τους.

Κ. Μπακογιάννης: Επιχειρήσεις αυτής της κλίμακας έγιναν καθημερινότητα για την πόλη

«Το πλέον σημαντικό, είναι ότι επιχειρήσεις αυτής της κλίμακας, έγιναν καθημερινότητα για την πόλη. Δεν είναι πια μία διαδικασία που πραγματοποιείται όταν η κατάσταση γίνεται οριακή. Οι επιχειρήσεις αντί-γκράφιτι, είναι μέρος του σχεδίου καθαριότητας της Αθήνας, στο σύνολό της. Συντονισμένα και τακτικά», επισημαίνει με αφορμή την νέα αυτή παρέμβαση ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: politisonline.com