Τον θώκο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποχαιρετά με μνήμες από την Ελλάδα, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης  του ρεπουμπλικανού νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ,  Μάικ Πομπέο. Ο ίδιος είχε υποδεχθεί το 2021, με μία φωτογραφία από τα πυροτεχνήματα κοντά στον Παρθενώνα, δείχνοντας για μία ακόμα φορά, την βαθιά αγάπη, που τρέφουν ο ίδιος και η σύζυγός του, για την Ελλάδα και την ιστορία της.

Με ανάρτησή του,  στο Twitter, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στέλνει ευχές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σύζυγό του, αναφερόμενος στην τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα, στα τέλη Σεπτέμβρη, κατά την οποία φιλοξενήθηκε στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Μάικ Πομπέο: Λέει αντίο με ανάρτηση για την Ελλάδα | Athens Voice

Επίσης, στο νοσταλγικό Tweet του, ο Μάικ Πομπέο, κάνει  ειδική αναφορά κάνει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, χαρακτηρίζοντας τον, εκπληκτικό επαγγελματία.

Πομπέο: Το έργο των ΗΠΑ και της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο διασφαλίζουν την ελευθερία

«Η περιήγηση στην Κρήτη, το σπίτι σας, ήταν αξέχαστα. Η δουλειά που κάνουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού διασφαλίζει την ελευθερία της Αμερικής παράλληλα με αυτήν του ελληνικού λαού. Ευλογίες σε εσάς και τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Και ο ομόλογός μου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι ένας εκπληκτικός επαγγελματίας», γράφει στην ανάρτησή του, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Μάικ Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες κατά την επίσκεψή στην Κρήτη, και ειδικότερα από την οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά, όπου φιλοξενήθηκε και από την ξενάγησή του στο νησί, ενώ επισυνάπτει και μία φωτογραφία κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

Πηγή: politisonline.com