Σοκ σε όλη τη Γαλλία έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία μια καθηγήτριας από μαθητή της μέσα στην τάξη, εν ώρα μαθήματος.

Ένας 16χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα μια 52χρονη καθηγήτρια Ισπανικών ενώ η γυναίκα παρέδιδε σε τάξη, στο καθολικό λύκειο του Αγίου Θωμά Ακινάτη του Σεν-Ζαν-ντε-Λυς, στην περιοχή των Πυρηναίων.

Ο έφηβος μαθητής στη συνέχεια κατέφυγε σε άλλη τάξη, όπου τον ηρέμησε και τον αφόπλισε ένας καθηγητής, προτού έρθει η αστυνομία και τον συλλάβει.

Ο 16χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Liberation , πριν την επίθεση στην άτυχη καθηγήτρια, μουρμούριζε ακατάληπτα λόγια και έλεγε ότι «ακούει φωνές μέσα στο κεφάλι του».

Επίσης, σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα, ο νεαρός ισχυριζόταν ότι «τον έχει καταλάβει πνεύμα».

Ο 16χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου θα εξεταστεί από ψυχολόγο.

Οι μαθητές του σχολείου πήραν οδηγίες να κλείσουν τα παράθυρα και να παραμείνουν στις τάξεις για δύο ώρες, ως μέρος μιας «άσκησης». «Ρωτούσαμε τι συμβαίνει; Πέθανε κανείς; Και δεν μας απαντούσαν, μάθαμε τι έγινε από τα social media» δήλωσε μία 15χρονη κοπέλα στην εφημερίδα.

Στο σχολείο έφτασαν ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ, αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την συντριβή της γαλλικής κυβέρνησης για το τραγικό συμβάν.

Πηγή: politisonline.com