Δηλώσεις πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του, έπειτα από τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί.

Ο Ραϊσί τόνισε πως ο θάνατος της 22χρονης Ιρανής κατά την κράτησή της, έχει «λυπήσει» τους πάντες στην Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά προειδοποίησε ότι το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή τον θάνατο της.

«Περιμένουμε ακόμη την τελική ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία του θανάτου της Μαχσά Αμινί», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, προσθέτοντας ότι οι ιατροδικαστές θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει την άποψή του. Οι Αρχές πρέπει να είναι ανοικτές στις απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εφαρμογής των νόμων», είπε ο Ραϊσί.

Οι ταραχές και η βία δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε στη συνέχεια ο Ιρανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως η αστυνομία και οι «Φρουροί της Επανάστασης», θυσιάζουν τη ζωή τους για την ασφάλεια της χώρας. «Κανείς δεν θα επιτρέψει το χάος να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού», πρόσθεσε.

Πηγή: politisonline.com