Η αστυνομία στην πόλη Τσέζαπικ, στην πολιτεία Βιρτζίνια, έχει κινητοποιηθεί καθώς ειδοποιήθηκε για πυρά μέσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι μέσα στο κατάστημα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό της που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τον Λίο Κοζίνσκι, αστυνομικοί που μπήκαν στο σούπερ μάρκετ βρέθηκαν μπροστά σε νεκρούς και τραυματίες. Ο αριθμός τους δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WAVY, οι νεκροί δεν ξεπερνούν τους δέκα.

Ο δήμος της Τσέζαπικ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο δράστης της επίθεσης στο κατάστημα «είναι ανάμεσα στους νεκρούς». Επιθεωρητές της αστυνομίας θεωρούν ότι ο δράστης ήταν νυν ή πρώην υπάλληλος του σούπερ μάρκετ, που άνοιξε πυρ κατά άλλων υπαλλήλων, ανέφερε πηγή των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο CNN.

«Ανταποκριθήκαμε σε κλήση για άτομο που πυροβολεί, είμαστε εκπαιδευμένοι για αυτό», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στους δημοσιογράφους. «Μόλις φτάσαμε εδώ, μπήκαμε μέσα, και εν συντομία, κατά τη διάρκεια των επόμενων 30-45 λεπτών, βρήκαμε πολλούς νεκρούς και τραυματίες », πρόσθεσε.

Υπάλληλος του σούπερ μάρκετ, που στεκόταν έξω από το κατάστημα μετά τη φρικτή επίθεση, αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήταν ο διευθυντής. Ένας από τους μάνατζερ». Αναφερόμενος στον ένοπλο, ο συγκλονισμένος υπάλληλος πρόσθεσε: «Τίναξε τα μυαλά του και τα πάντα. Σκότωσε το κορίτσι εκεί μέσα και τα πάντα. Μπήκε μέσα και άρχισε να πυροβολεί. Λυπάμαι για τα θύματα. Μόλις έφυγα από την αίθουσα διαλειμμάτων, ο μάνατζερ μπήκε εκεί και άρχισε να κουκουλώνει τους ανθρώπους εκεί μέσα, άρχισε να πυροβολεί. Δυστυχώς χάσαμε μερικούς από τους συνεργάτες μας ».

Το περιστατικό στο σούπερ μάρκετ στη Βιρτζίνια έρχεται μία ημέρα αφότου ένας ένοπλος σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε άλλα 19 γκέι νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κολοράντο, προτού τον αντιμετωπίσει και αφοπλίσει ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ.

Πηγή: politisonline.com