Τον «οδικό χάρτη» σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Το δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι από το ένα στάδιο της άρσης του lockdown στο άλλο θα περνούν πέντε εβδομάδες -τέσσερις εβδομάδες ανάλυσης των επιδημιολογικών δεδομένων και μία εβδομάδα προαναγγελίας της άρσης περιορισμών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ήδη ανακοινώσει πως τα μέτρα του lockdown θα αρχίσουν να χαλαρώνουν από τις 8 Μαρτίου στη Βρετανία.

Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία θα αποτελέσει προτεραιότητα, έχει δηλώσει ο Μπόρις Τζόνσον.

«Οι αποφάσεις μας θα λαμβάνονται βάσει των τελευταίων δεδομένων σε κάθε στάδιο και θα είμαστε προσεκτικοί σ’ αυτή την προσέγγιση ώστε να μην ακυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και τις θυσίες που έχουμε κάνει καθένας και όλοι μας» έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Twitter.

«Προτεραιότητά μας ήταν πάντα να φέρουμε τα παιδιά ξανά στο σχολείο, κάτι που ξέρουμε ότι έχει κρίσιμη σημασία για τη μόρφωση και την ευημερία τους. Θα δώσουμε, επίσης, προτεραιότητα σε τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντώνται και πάλι με αγαπημένους τους με ασφάλεια» προσέθεσε.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τον «οδικό χάρτη» χαλάρωσης των μέτρων θα γίνουν από τον Μπόρις Τζόνσον στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, και θα ακολουθήσει ψηφοφορία επί του σχεδίου.

Οι Αρχές στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που είναι αρμόδιες για τη δημόσια υγεία στις περιφέρειές τους, θα χαλαρώσουν επίσης τους περιορισμούς μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: politisonline.com