Σε «αυστηρό lockdown» τέθηκε από χθες η Δυτική Αττική – Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους στην Ελευσίνα για να ελέγξουν τις βεβαιώσεις μετακίνησης και τα sms.

Στις περιοχές οι οποίες τέθηκαν σε «αυστηρό lockdown» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι της αστυνομίας. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες στις οποίες αστυνομικοί φαίνονται να σταματούν οχήματα στην Ελευσίνα προκειμένου να ελέγξουν αν οι επιβαίνοντες έχουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης και εάν έχουν αποστείλει τα απαραίτητα sms.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η κυκλοφορία των κατοίκων στην Ελευσίνα είναι σημαντικά περιορισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η Δυτική Αττική βρίσκεται από χθες σε καθεστώς «αυστηρού lockdown», καθώς το ιικό φορτίο σε κάποιες περιοχές ήταν τετραπλάσιο, υπερβαίνοντας το όριο και φτάνοντας σε επίπεδα «κόκκινου συναγερμού». Γι’ αυτόν τον λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του τρέχοντος ολικού απαγορευτικού στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας, μέσα από μια δέσμη νέων αυστηρών μέτρων.Πηγή: politisonline.com