Στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώσει την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική που θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 της Πέμπτης, 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ανακοινώσεις θα κάνουν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ‘Αννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ‘Αγγελος Μπίνης.

Στο πλαίσιο του νέου ολικού lockdown των 2,5 εβδομάδων για την Αττική, αναμένεται να επανέλθει η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα στο οποίο θα οριστεί η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό εργαζομένων ανά υπηρεσία, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα προσεγγίζουν το 70% του προσωπικού.

Παράλληλα, θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για να μειωθεί η κινητικότητα και τήρησης της υποχρεωτικής τηλεργασίας που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα, καθώς σύμφωνα με πηγές, αυτό δεν τηρείται σήμερα από πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Παράλληλα από τις έξι το πρωί της Πέμπτης στην Αττική κλείνουν όλες οι σχολικές μονάδες, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία και το λιανεμπόριο.

Ρολά θα κατεβάσουν επίσης και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία, ενώ τα ανθοπωλεία εξετάζεται να λειτουργήσουν μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την Κυριακή δηλαδή 14 Φεβρουαρίου, όπως έχουν ζητήσει οι ανθοπώλες, που ήδη έχουν προπαραγγείλει, αλλά και προπληρώσει τις παραγγελίες τους, για την συγκεκριμένη εξαιρετικά σημαντική και για τον κλάδο τους, ημέρα.

Ανοιχτά παραμένουν φυσικά τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης. Τέτοια είναι τα super market, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία καθώς και τα πρατήρια πρατήρια καυσίμων.

Βάσει πληροφοριών οι εκκλησίες θα λειτουργούν με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων, ενώ η ατομική άθληση θα περιοριστεί κοντά στον τόπο κατοικίας. Ο κωδικός 6 δηλαδή, που στέλνουμε στο 13033, για σωματική άσκηση, ή βόλτα κατοικίδιου, δεν θα είναι αποδεκτό σε περίπτωση ελέγχου, να έχει σταλεί για να πάρουμε το όχημά μας και να μεταβούμε σε άλλη περιοχή για βόλτα, περπάτημα, ή τρέξιμο. Θα πρέπει να περιοριζόμαστε σε βόλτα πλησίον της μόνιμης κατοικίας μας.

Πηγή: politisonline.com