Η πομπή με το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε με κατεύθυνση το καθεδρικό του Σεντ Τζέιλς στο Εδιμβούργο.

Η σορός της Ελισάβετ μεταφέρθηκε χθες με νεκροφόρα, σε ένα εξάωρο ταξίδι από το Μπαλμόραλ στο παλάτι Holyroodhouse στο Εδιμβούργο. Η πομπή διέσχισε το κέντρο της πόλης με χιλιάδες κόσμου να έχουν συγκεντρωθεί θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα θα μεταφερθεί στον καθεδρικό, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για 24 ώρες. Το βράδυ η βασιλική οικογένεια θα κάνει αγρυπνία στον καθεδρικό ναό.

Αύριο το απόγευμα, συνοδεία της πριγκίπισσας Αννας η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροσκάφος της RAF. Θα οδηγηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου και θα παραμείνει για μια νύχτα, μέχρι το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας, με στρατιωτικές τιμές μεταφερθεί στην ειδική αίθουσα του Γουέστμινστερ όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρς σε λαϊκό προσκύνημα.

Σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος ακολουθεί πεζός το φέρετρο της βασίλισσας. Μαζί και τα τρία αδέλφια του, όπως και ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας, αντιναύαρχος σερ Τιμ Λόρενς.Πηγή: politisonline.com