Νέες αιχμές κατά της Δύσης από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε πως «χωρίς αυτούς ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό».

«Όπως λένε οι ίδιοι οι Ουκρανοί ηγέτες, εάν δεν συνεχιστεί η παροχή ολοένα και πιο επιθετικών όπλων στην Ουκρανία, τότε θα χάσουν τον πόλεμο. Και αυτή είναι μια χαρακτηριστική παραδοχή, που σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η Δύση είναι άμεσα συμμετέχουσα σε αυτόν τον πόλεμο. Χωρίς αυτή, η σύγκρουση θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό και θα είχαν εξαλειφθεί απειλές που από την αρχή του πραξικοπήματος το 2014 «κρέμονταν» πάνω από ολόκληρο τον ρωσόφωνο πληθυσμό της χώρας που ονομάζεται Ουκρανία», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Prensa Latina.

«Το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση όχι μόνο για να καταστρέψει οτιδήποτε ρωσικό, που υπήρχε ανέκαθεν στη σύγχρονη Ουκρανία, αλλά και για να δημιουργήσει άμεσες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας στρατιωτικών βάσεων και άλλων υποδομών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

«Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε τη γραμμή της Δύσης, η οποία αποφάσισε για άλλη μια φορά να επιλέξει τη ναζιστική θεωρία και πρακτική για να κηρύξει αυτή τη φορά έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.

Πηγή: politisonline.com