Ο άτυχος Κωνσταντίνος Βεργάκης ήταν ο 50χρονος άντρας που έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στην παραλία της Αγίας Πελαγίας, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ήταν ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της Κρήτης.

«Ποιητή» της φωτογραφίας τον αποκαλούν άνθρωποι που τον γνώρισαν μέσα από τη δουλειά του. 

O Κωνσταντίνος Βεργάκης ήταν 30 χρόνια φωτογράφος. Το πάθος του για τη φωτογραφία δεν σταμάτησε ποτέ, ωστόσο επιθυμούσε να πειραματιστεί πάνω σε διάφορους τύπους φωτογραφίας, εκτός από τα πορτρέτα. 

Μιλούσε με την σύζυγό του όταν το νερό έφτασε στα παράθυρα

Ο άτυχος 50χρονος, που ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του, πήγαινε στην Αγία Πελαγία, μαζί με μία γυναίκα, η οποία αγνοείται, προκειμένου να ανοίξουν και να καθαρίσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρούσε στην παραλία της περιοχής.

Όταν ξέσπασε η καταιγίδα, μιλούσε στο τηλέφωνο με την σύζυγό του και, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, φέρεται να της περιέγραφε πως το νερό έχει φτάσει ως τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τα οποία είχε κλείσει. 

Όταν πια το νερό κάλυψε το όχημα, το κινητό «νέκρωσε».

Αγνοείται η συνεπιβάτιδα του 50χρονου, ενώ την ίδια στιγμή οι έρευνες σε όλα τα οχήματα που έχουν παρασυρθεί συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Πηγή: politisonline.com