Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στα Μάλια, με τους ισχυρούς ανέμους να καθιστούν το έργο της κατάσβεσης δυσχερέστερο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως η εστία είναι πολύ κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι στην περιοχή των Μαλίων του δήμου Χερσονήσου, βορείως των αρχαιοτήτων, όπως αναφέρει το Cretalive news.gr.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 7 πυροσβεστικά οχήματα και συνολικά 25 άνδρες, ενώ επιχειρεί και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Πολύ κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο η φωτιά»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο, που μίλησε στο neakriti.gr, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στο νησί αλλά και στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Προσώρας έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα, ενώ η εστία της πυρκαγιάς, σύμφωνα τον δήμαρχο ο οποίος σπεύδει στο σημείο, βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα νωρίς το πρωί φωτιά ξέσπασε και στα Κεραμειά Χανίων, με την περιοχή να πλήττεται επίσης από ισχυρούς ανέμους.

Πηγή: politisonline.com